Salvies egenskaber

Vidste du, at salvie har mange gode egenskaber?

Planten salvie findes i flere udgaver, men lægeurten Salvia Officinalis, som på dansk kaldes lægesalvie, er en alsidig urt, som kan afhjælpe og lindre mange symptomer. F.eks. virker salvie svedhæmmende, slimhæmmende, desinficerende og beroligende. 

Svedhæmmende

Som svedhæmmende urt virker salvie normaliserende på svedkirtlerne og hæmmer nattesvedning og hedeture. Ved hedestigninger kan salvie med fordel drikkes som te blandet med lavendel, som har beroligende egenskaber. Tilsammen kan de to urter mindske hedestigningerne. På grund af de svedhæmmende egenskaber er salvie både god ved hedestigninger under overgangsalderen, og ved feberramte, som trænger til lindring.

Østrogenlignende effekt

Desuden har salvie også østrogenlignende effekt, som kan udnyttes, hvis du har for lave østradiol-niveauer. Planteøstrogenerne kan lindre mange af generne i overgangsalderen, hvor østrogenniveauerne daler.

Desinficerende og slimhæmmende

Lægesalvie kan også hjælpe på halsbetændelse, sår i munden, tandbylder og andre betændelsestilstande i mund og svælg pga. de desinficerende og slimhæmmende egenskaber.

Krampeløsnende

Ved diarré og luft i maven, eller ved fordøjelsesbesvær, kan salvie også lindre. Salvie virker krampeløsnende, og derfor kan en kop te lavet på salvie være god ved mavekramper.

Antioxidant

Gennem studier er det påvist, at salvie har antioxidant effekt. Antioxidanter beskytter kroppen ved at modvirke de skadelige stoffer, som produceres ved en inflammationsreaktion.

Salvia Officinalis bør ikke bruges under amning, da urten virker hæmmende på produktionen af modermælk.

Du kan købe tørret økologisk salvie i min webshop. Urten kan både bruges i madlavningen og som urtete.

Hvis du har spørgsmål til brugen af salvie, er du velkommen til at kontakte mig.

Salvie egenskaber
Krydderier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Call Now Button