Ribsmuffins

Lækre, saftige ribsmuffins. Fyldt med sunde, nærende ingredienser, så de er et sundere alternativ til mere traditionelle muffins. Jeg fik 24 muffins ud af denne portion.

Ingredienser:

  • 5 æg
  • 80 g kokossukker, Sukrin Gold eller din foretrukne sødning
  • 4 modne bananer
  • 100 g smeltet smør eller kokosolie
  • 100 g mandelmel (blendede mandler)
  • 200 g havregryn
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3-400 g ribs

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker godt sammen. Derefter tilsættes bananer skåret i små stykker og det smeltede fedtstof. Der piskes, til bananerne er helt most, og alle ingredienser er blandet godt sammen. De tørre ingredienser blandes i, og der piskes igen. Til sidst røres ribsene forsigtigt i.

Dejen fordeles i 24 muffinsforme. Bages ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 15-20 minutter, til overfladen er lysebrun. Lad de nybagte ribsmuffins køle lidt af, inden de nydes.

Kan fryses.

Disse muffins kan også sagtens laves med andre bær i stedet for ribs.

Se også mine andre opskrifter.

Glutenfri kage, her ribsmuffins
Ribsmuffins