Opskrifter

Hormonvenlige opskrifter

Her på siden vil jeg dele nogle af de hormonvenlige opskrifter, jeg finder på, når jeg laver mad til hele familien.

Under uddannelsen til Komplementær Hormonterapeut laver jeg ofte hormonvenlige opskrifter, som hjælper på bestemte sundhedsmæssige problemstillinger. Derfor vil jeg i nogle af opskrifterne beskrive, hvordan de enkelte ingredienser virker på kroppen.

Jeg kan mærke på min egen krop, at den har det meget bedre, når jeg spiser masser af grøntsager. Og når jeg på uddannelsen lærer om de forskellige ubalancer, man kan have i kroppen, og hvordan frugt og grøntsager kan gavne kroppen på mange forskellige måder, giver det jo god mening!

Gluten og mælkeprodukter

Alle opskrifter er uden gluten og mælkeprodukter. Jeg har ofte før i tiden bøvlet med oppustet mave. Da jeg for nogle år siden droppede gluten og mælkeprodukter, fik min mave det meget bedre. Det er ikke alle, der behøver at undgå gluten og mælk. For mange kan det dog alligevel være en god ide at skære ned på disse to ingredienser i maden. Til gengæld er jeg sikker på, at alle har gavn af at spise mange grøntsager 😀 Det kan man heldigvis gøre på mange forskellige måder, så det ikke bliver uoverskueligt. I hverdagen skal det jo helst være nemt at lave mad, så vi bruger også grøntsager fra frost til mange ting.

Ris og majs

Jeg bruger heller ikke hverken ris eller majs i mine opskrifter. Ris indeholder arsen, mens majs indeholder svampesporer. Derfor spiser vi faktisk hverken det ene eller det andet. Lige som med gluten og mælk kan andre ofte sagtens spise disse ting. Dog er det nok en god ide at holde lidt igen med både majs og ris for at skære ned på indtaget af svampesporer og arsen. Det kan tit være en udfordring at bage glutenfrit brød uden hverken ris eller majs, men jeg har efterhånden lært at skifte meltyperne ud til andre produkter.

Inspiration

Glutenfrit brød kan ofte blive lidt mere tungt og kedeligt end “almindeligt” brød. Jeg har købt bogen “Knæk koden til glutenfrit brød” af Karina Baagø, som stærkt kan anbefales! Hun har udviklet Strukturmetoden, som gør brødet dejligt luftigt. Jeg har ingen andel i bogen, men andre kan måske også få glæde af den.

Find mine opskrifter her:

Opskrifter på glutenfrit brød

Glutenfrit brød

Opskrifter på forskellige former for glutenfrit brød.

Cremet spidskålssalat

Aftensmad

Hormonvenlig opskrifter med masser af grøntsager.

Banansmåkager med chokolade

Kager, desserter mv.

Lækre gluten- og mælkefri opskrifter på kager og desserter.