Lavendel

Lavendels egenskaber

Som mange andre urter har lavendel også flere forskellige egenskaber. Læs mere herunder om, hvad lavendel kan hjælpe dig med.

Beroliger og virker mod hedestigninger

Lavendel virker beroligende og kan være god at bruge, hvis du har svært ved at sove. Sammen med salvie har lavendel en god effekt mod hedestigninger i overgangsalderen, da lavendel virker beroligende på de transportstoffer, der skaber hedestigningen. 

For at berolige nervesystemet, kan en te af lavendel og kamille også drikkes dagligt. Det kan styrke søvnen og mindske hedeture.

Gavner tarmsystemet

Lavendel er med til at fremme den gavnlige bakterieflora i tarmsystemet, så det er en god ide at drikke te af lavendel ved fordøjelsesproblemer.

Dæmper smerter og afbalancerer

Duften af lavendel kan udløse endorfiner, som virker smertedæmpende. Endorfiner udløses bl.a. i hjernen og frigives som reaktion på smerte og stress. De er med til at dæmpe angst og depression, da de virker smertestillende og beroligende.

Desuden virker lavendel positivt på kredsløbet og stimulere immunforsvaret, samtidig med, at lavendel afbalancerer alle kroppens systemer. Derfor kan urten have god effekt ved følelsesmæssig uro, humørsvingninger, nervøsitet, depression, spændingshovedpine, søvnproblemer og hormonelle ubalancer.

Hvis du har lyst til at prøve at bruge lavendel, kan du købe tørret lavendelblomst lige her.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til brugen af lavendel.

Lavendels egenskaber
Lavendels egenskaber
Lavendels egenskaber

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Call Now Button