Klinik for komplementær Hormonterapi

Du kan herunder læse om, hvad Komplementær Hormonterapi er, og hvad du får ud af en konsultation ved mig.

Du kan også trykke på knappen og komme direkte til hjemmesiden for min klinik.

Hvad er Komplementær Hormonterapi?

Komplementær Hormonterapi kobler den konventionelle medicin og den mere alternative verden sammen, så man får det bedste fra begge verdener; holistisk tankegang møder moderne videnskab. Ved en konsultation hos en Komplementær Hormonterapeut vil første skridt altid være at klarlægge rodårsagen bag symptomerne. Dette sker gennem laboratorietests, screeningsprotokoller og visuel diagnose, og dermed kan processen i forhold til at årsagsbehandle – og ikke symptombehandle – starte. Behandlingen sker bl.a. ved hjælp af kostændringer, afslapningsøvelser og kosttilskud.

For mange vil hormonterapi give tanker udelukkende om kønshormoner – men der er mange andre hormoner i kroppen, og alle påvirker de hinanden og vores helbred samt velbefindende. Det vigtigste i forhold til hormoner og kroppen generelt, er, at der er balance. Mange af de symptomer og helbredsmæssige problemer, folk går rundt med, stammer fra hormoner, der ikke er i balance. I den tid, vi lever i, er stress en stor synder i forhold til mange hormonelle ubalancer. Derfor er det altid vigtigt at se på sit stressniveau, når man prøver at komme sine problemer til livs. Stress kan være gavnligt i små mængder, når man får afløb for den energi, stress giver. Hvis man derimod gennem længere tid oplever mere eller mindre stress hele tiden, begynder det at påvirke krop og sind negativt.

Du kan gennem en konsultation få klarlagt, hvor der er ubalancer i dine hormoner, og få hjælp til at løse problemet gennem ændringer i kost og livsstil.

Hvad får du ud af en konsultation?

Ud fra dine symptomer får du et program, som giver gode råd til, hvordan du behandler årsagen til dine symptomer. I programmet får du en liste over gavnlige kosttilskud, råd om kost, motion, afslapningsøvelser mv. samt en kostguide sammensat til at afhjælpe dine hormonelle ubalancer. Du opnår viden om, hvordan maden og dine vaner påvirker din krop. Sammen prioriterer vi, hvordan vi når de mål, du selv sætter for dit helbred.

Hvordan foregår det?

Før du bestiller tid til en konsultation, anbefaler jeg, at vi snakker sammen om, hvad du har brug for, så vi sikrer os, at jeg kan hjælpe dig.

Du bestiller tid til en gratis afklarende samtale på klinikkens hjemmeside. Samtalen foregår telefonisk eller via Zoom, hvis du ønsker det.

Når vi har talt sammen, kan vi aftale en tid til en konsultation, som enten foregår fysisk, telefonisk eller via Zoom. Inden konsultationen sender jeg dig et spørgeskema, som du udfylder og sender tilbage til mig. I spørgeskemaet oplyser du om dine symptomer, sygdomme i familien, tidligere infektioner, nuværende livsstil, og ikke mindst dine ønsker til, hvad jeg skal hjælpe dig med. Du udfylder også en kostdagbog.

Når vi har snakket sammen, bearbejder jeg alle oplysninger fra dig, og derefter udarbejder jeg programmet og sender det til dig.

Du vil altid blive hjulpet til at komme dine symptomer til livs ved at finde og fjerne rodårsagen, ikke ved at symptombehandle.

Hvis du ønsker en snak med mig, kan du bestille tid her.

Læs evt. mere om uddannelsen på hjemmesiden for Institut for Komplementær Hormonterapi her:

https://www.hormonterapeut.dk/

min blog vil jeg også skrive mere om uddannelsen til Komplementær Hormonterapeut. Der vil løbende komme nye blogindlæg, hvor jeg skriver om alt det, jeg har lært på uddannelsen. Jeg vil prøve at beskrive de spændende emner, vi har lært om, på en måde, som giver mening for alle – på trods af, at stoffet er ret nørdet 🙂

Call Now Button