Ipe Roxo-te

Ipe Roxo-te – kender du det?

Ipe Roxo-te er tørret skåret inderbark af Ipe Roxo-træet. På min webshop har jeg både en variant med pebermynte og en helt ”ren” udgave. Ipe Roxo hedder også Tabebuia avellanedae, Pau D’Arco og Taheebo – kært barn har mange navne!

Teen har i flere undersøgelser vist sig at have rigtig gode egenskaber. Den hæmmer virus, bakterier og svampeinfektioner. Hvis der brygges en stærk te, kan det bruges som et middel mod hudsvamp. Teen har også en god effekt på tarmsystemet, idet urten styrker fordøjelsen.

Et studie viser desuden, at teen kan bruges i kampen mod kræft.

De aktive stoffer i teen er bl.a. quercitin, lapachol og beta-lapachon. Quercitin er det stof, der virker inflammationshæmmende. Generelt regnes Ipe Roxo for at være en både styrkende og helbredende urt, der kan anvendes mod mange lidelser.

Flere oprindelige folkeslag har i århundreder anvendt Ipe Roxo-træernes bark til behandling af mange forskellige sygdomme.

En god måde at styrke immunforsvaret på er derfor at drikke Ipe Roxo te jævnligt. Jeg drikker selv den med pebermyntesmag, for jeg elsker pebermynte! Jeg blander også tit ekstra pebermynte og lakridsrod i teen, fordi det giver en god smag. Pebermynte og lakrids har også begge gode antiinflammatoriske egenskaber.

Teen kan også tilsættes honning og citron, som giver en dejlig smag, men som også kan lindre ved forkølelse og hoste.

Ipe Roxo te
Ipe Roxo te med pebermynte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Call Now Button