Groft surdejsbrød

Glutenfrit brød, der ligner og smager som rugbrød! Her er en god erstatning for almindeligt rugbrød, når du gerne vil undgå gluten. Selv om brødet ikke har noget med rug at gøre, er det alligevel nærliggende at kalde det for glutenfrit rugbrød.

Du skal først lave en surdej. Til dette brød bruger jeg flydende surdej.

Glutenfri surdej

Ingredienser:

  • 2 dl vand
  • 5 spsk. glutenfrit mel, f.eks. havremel (kan købes i Rema1000 og Føtex)

Fremgangsmåde:

Ingredienserne blandes sammen i et patentglas. Lad det gerne stå uden låg et par timer på køkkenbordet. Derefter lukkes glasset og står 2-4 dage ved stuetemperatur. Hver dag rystes glasset. Når det lugter surt, er det klar til brug. Efter bagning fyldes der op med lidt vand og mel, som røres eller rystes sammen. Opbevares ved stuetemperatur, efter at det er færdigt.

Når surdejen er klar, er du også klar til at gå i gang med brødet.

Groft surdejsbrød (glutenfrit rugbrød)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Vand og loppefrøskaller røres sammen i en skål. Mens det øvrige måles op, suger loppefrøskallerne vand til sig, så blandingen bliver lidt geleagtig.

Frø og kerner måles op og røres i sammen med salt og carobpulver. Derefter røres melet i, og til sidst tilføres surdejen. Det hele røres godt sammen og står til hævning i 8-12 timer ved stuetemperatur med et viskestykke over.

Efter hævning hældes dejen i en smurt form. Bages ved 170 grader i 2 timer. Køler lidt af i formen og pakkes derefter ind i et viskestykke vredet op i koldt vand for at gøre skorpen mere blød.

Det er nemmest at skære af brødet, når det er kølet godt af. 

God fornøjelse og velbekomme!

Find flere glutenfri opskrifter her.

Glutenfrit rugbrød
Opskrifter på glutenfrit brød
Glutenfrit rugbrød