Grøntsager og quinoa med æg

En lækker ret fyldt med grøntsager og quinoa. Selv børnene herhjemme godkendte den – så ved man, at det var et hit!

Ingredienser:

  • Kogt quinoa: 2 dl quinoa og 4 dl vand koges i 10 minutter, hvorefter der slukkes for kogepladen. Står i 10 minutter.
  • 1 stort eller 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • ½ squash
  • 5 store eller 10 små forårsløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • Lidt frisk gurkemeje
  • Saften af ½ citron
  • 3 tsk. karry
  • 2 spsk. tamari sojasauce (eller anden glutenfri sojasauce)
  • 3 æg
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

Løg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg hakkes. Gulerødder og squash skæres i strimler.

Olien opvarmes på en dyb pande eller en wokpande. Karry tilsættes og svitses et øjeblik, hvorefter løg og hvidløg svitses med. De øvrige grøntsager tilsættes og svitses et øjeblik, hvorefter quinoaen tilsættes og steges et par minutter.

Saften fra citronen tilsættes sammen med revet ingefær og gurkemeje samt sojasauce. Der smages til med salt og peber. Sluk for varmen.

Æggene slås ud i en skål og røres sammen, før de tilsættes retten. Der røres godt rundt, og retten er klar til servering.

Kan serveres sammen med salat eller andet grønt.

Find flere opskrifter her.

Grøntsager og quinoa med æg
Aftensmad uden gluten, her grøntsager og quinoa med æg
Grøntsager og quinoa med æg