Døjer du med kraftige menstruationer?

Kraftige menstruationer viser sig som kraftige menstruationssmerter eller meget kraftige blødninger, når du har menstruation. Det er ikke normalt, at man har kraftige menstruationssmerter eller meget kraftige blødninger under menstruationen. En normal menstruationscyklus varer normalt omkring 28 dage, men kan variere fra 21 til 35 dage. Selve blødningen har en varighed på mellem 2 og 7 dage. Der er normalt et blodtab på 25 til 60 ml. Der kan være en let murren i underlivet, men det er ikke normalt, at der er voldsomme smerter. Kraftig blødning eller voldsomme smerter i forbindelse med menstruation er tegn på, at kroppen ikke er i balance.

Hvis du bløder mere end 80 ml under menstruationen, kan der være forskellige årsager. En kobberspiral vil ofte give kraftige blødninger, men også fibromer i livmoderen eller andre gynækologiske problemer kan ligge bag. Desuden kan mangel på K-vitamin, kronisk jernmangel, stress, stofskifteproblemer samt andre hormonelle ubalancer også medvirke til kraftige blødninger. Det kan være en god ide at blive undersøgt hos en gynækolog for at finde ud af, om der er en fysisk årsag. Hvis de mulige problemer og sygdomme bliver udelukket, kan du få hjælp af en Komplementær Hormonterapeut til at balancere hormonniveauerne, blandt andet ved at se på, hvordan kost og kosttilskud kan hjælpe dig.

Selvhjælp ved kraftige menstruationer

Et par eksempler på, hvad du selv kan gøre gennem urter, er røllike og brændenælde. Røllike virker stærkt sammentrækkende på slimhinderne i livmoderen. Derfor lindres de kraftige blødninger. Brændenælde kan hjælpe ved blodmangel og er rig på vitamin A, C og K samt calcium, kalium og jern.

Du kan lindre dine kraftige menstruationer ved at drikke røllikeinfusion, selvfølgelig samtidig med, at du får skabt balance i dine hormoner sammen med en Komplementær Hormonterapeut.

Opskrift på røllikeinfusion:

Overhæld 2-3 spsk. tørret røllike (både blade og blomster) med 1 l kogende vand.

Lad infusionen trække i en time.

Drik af infusionen i løbet af dagen både op til og under menstruation.

Du kan også bruge røllike ved f.eks. mavekramper og fordøjelsesbesvær, til at sænke blodtrykket eller som sveddrivende middel ved febertilstande forårsaget af infektion. Ved forkølelse, halsbetændelse, influenza og urinvejsinfektioner kan du lave en varm drik af røllike, pebermynte, lindeblomster og hyld for at lindre de betændte slimhinder. Røllike kan også hjælpe med at sænke blodtrykket.

Hvis du er hypersensitiv overfor planter fra Asteraceae-familien, bør du undgå at bruge røllike.

Jeg vil altid anbefale, at du får hjælp til dine hormonelle ubalancer ved en Komplementær Hormonterapeut, da du så vil få en meget grundig og kompetent guidning i, hvad du selv kan gøre, og hvornår du skal undersøges nærmere. Der er meget mere, end det jeg her har beskrevet, man kan tage fat i ved kraftige menstruationer, men som altid er det vigtigt at finde rodårsagen for at kunne skabe balance i kroppen.

Brændenælde

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *