Chokoladekage
Opskriften på denne glutenfri chokoladekage stammer fra min mormor, som dog ikke lavede den som glutenfri kage. Hun brugte opskriften til at lave brune lagkager med smørcreme i midten. Vi har ofte tidligere bagt kagen i den glutenholdige udgave, men nu har jeg tilpasset opskriften, så den ikke længere indeholder gluten. Desuden er en del af sukkeret skiftet ud med banan.
Den glutenfri chokoladekage har en lækker, mild chokoladesmag. Den kan pyntes med glasur, også gerne med kokosmel eller slik oven på, men den kan også sagtens spises, som den er.
Ingredienser:
- 4 æg
- 250 g kokosblomstsukker
- 1 moden banan
- 130 g økologisk smør (brug en plantebaseret udgave, hvis du vil undgå mælkeprodukter)
- 1 spsk. fine loppefrøskaller
- 4 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g kartoffelmel
- 75 g sorghummel
- 75 g glutenfri havremel
- 2 dl plantedrik (evt. mælk, hvis du ikke undgår mælkeprodukter)
- ½ dl kokosyoghurt (alternativt ½ dl plantedrik eller mælk)
Fremgangsmåde:
Æg, sukker og bananen (delt i mindre stykker) piskes sammen. Smørret smeltes og blandes i dejen.
De tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Plantedrik og yoghurt røres sammen i en anden skål. Put skiftevis melblanding og plantedrik med yoghurt i dejen, mens der piskes.
Når dejen er jævn og glat, hældes den i en lille bradepande og bages i ca. 30 minutter ved 175 grader. Kagen er færdig, når den slipper i siderne og ikke hænger ved, hvis du stikker en strikkepind, kødnål eller lignende ned i midten af kagen.
Velbekomme!


